Zandenbos Trail (Zomer)

Zandenbos Trail (Zomer)

vanaf €18,00
Geen wachtrijen bij het ophalen van je startnummer, het wordt 1-2 weken voor de event-datum gestuurd naar het adres in je SQM Time account.
Wil je een unieke Zandenbos Trail Medaille?
Uit respect voor het milieu voorzien wij nergens plastic wegwerp bekers. Je moet dus zelf een drinkbeker of –fles meebrengen.
Onze Trailrunning Headware voor onderweg!
tooltip
Organisator: Trail Events
Inschrijvingen mogelijk tem 16-09-2022.

ZANDENBOS TRAIL - Nunspeet


10km - 20km - 30km

Facebook Trailrunning Events   Twitter Trailrunning Nederland   Instagram Trailrunning Europe 

 

Vanaf het Transferium in Nunspeet vertrek rechtstreeks het Zandenbos in. Ontzettend veel afwisseling in paden en natuursetting bij alle afstanden.

We hebben een prachtige 10km route die alle uitdagende paadjes van het Zandenbos laat zien. Alle afstanden gaan over deze paden. De 20km Trail gaat nog verder richting natuurcamping de Sorrel. De 30km gaat ook over deze route maar gaat daarna nog verder, helemaal tot bij het Verscholen Dorp. We zijn trots op deze routes, de deelnemers worden getrakteerd op veel moois en een bijzonder gebied op de Noord Veluwe.

De 9e editie 

Tarieven:

Inschrijven kan enkel online via SQM Time en volgens onderstaande prijzentabel (prijs oplopend naargelang aantal ingeschreven deelnemers). Het loont dus om je snel in te schrijven!1ste 25 TicketsTickets 26 - 50Standaard
10km€ 16,00
€ 17,00
€ 18,00
20km€ 20,00
€ 21,00
€ 22,00
30km€ 27,00
€ 28,00
€ 29,00

* Inschrijvingsprijzen zijn exclusief verwerkingskosten van Sqmtime.com


Ga naar het event op Facebook


Praktische informatie

De Zandenbos Trail is een klassieker. We hebben opnieuw 3 prachtige routes die allemaal starten vanaf het Transferium en het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer in Nunspeet. We starten met kleine groepjes en je zal veel rust, prachtige paden en zeer veel afwisseling ervaren tijdens je deelname aan deze trail. We zien je graag op onze 8e editie!
 • Adres - Bereikbaarheid - Parkeren

  Brasserie Het Stationshuisje heet u van harte welkom op Veluwetransferium Nunspeet. Dit idyllische restaurant is gesitueerd in een prachtig monumentaal pand dat stamt uit de 19e eeuw. Met een uitgebreide kaart met goed eten, en drinken.  

  Veluwetransferium
  Op het Veluwetransferium is van alles te beleven. Zo treft u een 30 meter hoge uitkijktoren aan met daarbij een grote speeltuin. Tevens is er een bezoekerscentrum met natuurexpositie en leuke souvenirshop.

  Deelnemers kunnen de auto parkeren op verschillende parkeerplaatsen bij het Transferium. Volg eventueel de aanwijzingen van onze verkeersregelaars. En,.. Carpool met elkaar. 

  Brasserie het Stationshuisje ligt maximaal 48min van Utrecht, 1 uur 25min van Breda, 2 uur 20min van Maastricht en 1 uur 30 min van Groningen.

  Adres: Plesmanlaan 1, 8072 PT Nunspeet
  Telefoon: +31 (0) 341 217 010
  Websitehttp://www.hetstationshuisje.nl/

 • Programma - dagindeling

  Zaterdag 14 mei 2022

  09.00 - 14:45 Afhalen startnummers

  Startblokken van de 30km TRAIL
  10.00 - Startblok 1e groep
  10.15 
  - Startblok 2e groep 
  10:30 - Startblok 3e groep
  10:45 - Startblok 4e groep 


  Startblokken van de 20km TRAIL
  11.00 - Startblok 1e groep
  11.15 
  - Startblok 2e groep
  11:30 - Startblok 3e groep
  11:45 - Startblok 4e groep

  Startblokken van de 10km TRAIL

  12.00 - Startblok 1e groep
  12:15 - Startblok 2e groep
  12:30 - Startblok 3e groep
  12:45 - Startblok 4e groep

  Deelnemers hebben tot uiterlijk 16:00 de tijd om te finishen

  10 minuten voor elke start is er een korte briefing. Hierin leggen we de belangrijkste punten over het parcours en bijzonderheden kort uit.


 • Afhalen startnummer

  Startnummers kunnen vooraf worden opgestuurd, dit is een eigen keuze bij het bestellen van je ticket. Indien je daar geen gebruik van maakt, ligt je ticket klaar op het wedstrijdsecretariaat op de dag van de wedstrijd. Je krijgt je nummer bij vermelding van je startnummer en hoeft verder niets mee te brengen.
  Je startnummer krijg je enkele dagen voor het event gemaild en je kan deze ook bekijken op de deelnemerslijst die gelijktijdig met de mailing online komt.

  De eventuele extra’s die je bestelde (zoals een eco-cup) krijg je samen met je startnummer mee. Het is mogelijk om borstnummers van familie en/of vrienden af te halen. Eventuele last minute veranderingen van afstand dien je te melden aan het secretariaat.
  Zie ‘Programma – dagindeling' voor de openingsuren van het wedstrijdsecretariaat.

 • Wisselen van naam, afstand en/of annuleren

  Het wisselen van afstand, een T-shirt bijkopen, je gegevens aanpassen en zelfs annuleren kan ENKEL EN ALLEEN gebeuren via je SQM Time account. Je doet dit dus helemaal zelf!

  Nadat je bent ingelogd, zoek je de desbetreffende order op en verander je de gegevens. Indien jouw nieuwe gegevens resulteren in een lagere kostprijs, wordt jouw account gecrediteerd en kan je dat bedrag gebruiken voor een volgende inschrijving. Indien jouw nieuwe gegevens leiden tot een hogere inschrijvingsprijs dien je dat bedrag nog bij te betalen om de verandering te vervolledigen.

  Indien je wenst te annuleren, wordt jouw account gecrediteerd conform onze annulatie voorwaarden. Dit bedrag kan je dan later besteden aan een andere inschrijving.

  Opgelet: Lees de voorwaarden van de organisator goed na om te weten tot wanneer je al dan niet kunt annuleren.

 • Douches - Kleedkamers - Bewaring sporttassen

  Er is geen mogelijkheid om te douchen bij deze startlocatie.

  Je sporttas kun je achterlaten bij de organisatie. De ruimte blijft voor iedereen toegankelijk tijdens het evenement.


  Alle afstanden maken gebruik van deze kleedruimte, dus laat geen waardevolle spullen achter in je tassen. De parkeerplaatsen zijn op 100 meter van de finish, we adviseren indien mogelijk je spullen te bewaren in je auto.

 • Ongevallenverzekering

  Standaard ben je via de organisatie NIET verzekerd voor lichamelijke letsels tijdens de trail. Deelnemen is geheel voor eigen risico en het is raadzaam om altijd zelf goed verzekerd te zijn. Wij adviseren onze deelnemers een NKBV verzekering af te sluiten, deze heeft dekking voor sportactiviteiten in binnen- en buitenland

 • Goede doel - Staatsbos Beheer

  We doneren een gedeelte van de Ticket-opbrengst terug naar het gebied waar we de Trail organiseren. 
 • Organisatie  Dit evenement wordt georganiseerd door Trail Events, een onderdeel van Trailrunning Europe.
  Op de complete website  www.trail-running.eu vind je veel heel informatie over de sport Trailrunning.

  Bezoek de website verslagen van onze evenementen, workshops, verschillende programma's als Mountain Ready, Ultra Ready, reizen en blog-verhalen van trailrunners.
Parcours

Voor een overzicht van het parcours met de locaties van de bevoorradingsposten en het hoogteprofiel klik je hieronder. 

 • Zandenbos Trail 10km - 70m+

  • Start: vanaf 13:45u (daarna iedere 15min - 25 deelnemers)
  • Volledig uitgepijlde route
  • Bevoorrading na 6km en eindbevoorrading
  • Finish voor 16u30)
  • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

   GPX beschikbaar 3 dagen voor het evenement

  • Zandenbos Trail 20km - 110m+

   • Start: 11:15u  (daarna iedere 15min - 25 deelnemers)
   • Volledig uitgepijlde route
   • Bevoorrading na 11km en eindbevoorrading
   • Finish voor 16u30
   • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

    GPX beschikbaar 3 dagen voor het evenement

   • Zandenbos Trail 30km - 140m+

    • Start: vanaf 10:00u (daarna iedere 15min - 25 deelnemers)
    • De route gaat grotendeels over de 20km route maar wordt (gedeeltelijk) op GPX gelopen.
    • Bevoorrading na 11km, 25km en eindbevoorrading
    • Finish voor 16u30)
    • Er zijn GEEN plastic bekers beschikbaar, voorzie dus je eigen beker/flesje.

     GPX beschikbaar 3 dagen voor het evenement


     

    De Veluwe

    De Veluwe is een aaneenschakeling van verschillende natuurgebieden met elk een eigen karakter, flora en fauna. Een groot deel van de Veluwe is bebost en bijzonder heuvelachtig.

    Nunspeet

    Boswachterij Nunspeet ligt in een prachtig stuk Veluwe. Glooiende paden voeren naar het idyllische dorpje Vierhouten en verder naar Elspeet. Langs open heide en koele bossen, wuivende sparren en grillige eiken. Op de natte heide liggen plassen, omringd door paarsrode zonnedauw. Ten zuiden van Nunspeet ligt het Zandenbos. Hier ligt ook een fraai heideveld. Met geurige heide en krentenstruiken vol vogels. In de Zandenplas kun je op zomerse dagen heerlijk zwemmen.
    >> Ga naar de website van Staatsbosbeheer voor meer informatie over dit gebied

    Vierhouterbos

    Het Vierhouterbos is rustiger en zit boordevol wild. Wie oplet, ziet de wroetsporen van zwijnen langs de paden. In de bossen liggen hun zoelplaatsen. Dat zijn de poelen waarin ze hun modderbaden nemen. Bij het Zandenbos en aan de rand van het Vierhouterbos mag uw hond los lopen. Ook zijn er diverse ruiter- en menroutes uitgezet. Bijzonder is ook het Verscholen Dorp bij Nieuw-Soerel, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog onderduikers verborgen zaten.


    De boswachter

    De boswachter van dit gebied is Lennard Jasper. Samen met Lennard hebben we deze routes samengesteld. Bij iedere nieuwe editie vinden we wel weer nieuwe paden, nieuwe stukjes en genieten we van al het moois wat dit gebied te bieden heeft. Met veel plezier komen we hier 2x per jaar terug. Een keertje in de winter en een keertje in het voorjaar. Op dit evenement kunnen Cani-trailers de routes tot 20km lopen. 


     

    Boswachter Lennard Jasper

      

    Sponsors

    Bij onze evenementen zijn de volgend sponsoren betrokken:    Partners

    Op deze locatie bij het Zandenbos in Nunspeet hebben we afspraken gemaakt met de beheerders van het gebied. We hebben 3 prachtige routes gemaakt die allemaal vanaf het Transferium in Nunspeet starten. 

    Hieronder staan de logo's van onze samenwerkingspartner(s).


     

     

    F.A.Q. 's


    • 1. HOE KAN IK TICKETS BESTELLEN ?

    • 2. AFSTAND WISSELEN, JE GEGEVENS AANPASSEN OF ANNULEREN ?

    • 3. KRIJG IK ALLES VOORAF OPGESTUURD ?

    • 4. WAAR VIND IK ALLE INFORMATIE VAN HET EVENEMENT ?

    • 5. IS ER TIJDREGISTRATIE BIJ ALLE EVENEMENTEN ?

    • 6. HOE WORDT DE ROUTE UITGEZET ?

    • 7. WORDEN ALLE AFSTANDEN UITGEZET ?

    • 8. ZIJN ER STANDAARD DOUCHES, KLEEDKAMERS EN BEWARING TASSEN ?