Lidmaatschap Trailrunning 2021

 

Lidmaatschap

Vanaf 20 EUR per maand.

Leden zijn belangrijk voor ons! Daarom bieden we heel veel activiteiten en informatie voor onze Trailrunning Leden. We hebben meer dan 15 verschillende workshops organiseren Trainingen op de mooiste plekken waar leden elkaar ontmoeten en er zijn steeds meer GPX routes gratis voor leden beschikbaar. Onze leden kunnen als eerste aanmelden en krijgen kortingen op al onze events. Ook onze Ultra Ready en Mountain Ready programma's zitten in het Trailrunning Lidmaatschap.

Ik heb een lidmaatschap afgesloten, en nu?...

Vanaf het moment dat je de bevestigingsmail van je lidmaatschap ontvangen hebt kun je direct gebruik maken van alle voordelen.
 1. Alle Trailrunning workshops zijn direct gratis te reserveren.
 2. Voor het bevestigen van je deelname zul je alle workshops zelf moeten boek en bevestigen (zonder kosten).
 3. Alle Trail Events kun je op dezelfde manier boeken, daar krijg je bij het afrekenen automatisch 20% korting op je ticketkosten.
 4. Als je bij het afsluiten van je Trailrunning abonnement nog geen lid bent van de NKBV, dan geven we je gegevens door aan de ledenadministratie van de NKBV. Vanuit de NKBV ontvang je een persoonlijke bevestiging van je lidmaatschap en alle voordelen die je daar gaat genieten.
 5. Je hebt dan 10% korting op al je aankopen bij BEVER Outdoor
 6. Je ontvangt 5x per jaar het magazine HOOGTELIJN in de brievenbus.
 7. Je kunt mee met al onze reizen die we samen met Bergsportreizen.nl organiseren.
 8. Je hebt een eigen account binnen het SQM Time systeem waar je zelf wijzigingen kan doorvoeren, reserveringen kan doen en tickets kunt bestellen.
 9. Als je je aangemeld hebt voor een workshop gaan we ervan uit dat je komt. Indien je niet kan komen kun je online binnen de gezette tijden annuleren. Lees de algemene leveringsvoorwaarden goed na voor de regels.. iedereen houdt zich daaraan.
 10. De VIP Events zullen alleen te boeken zijn voor de leden. Daar hoef je verder niks voor te doen, wij informeren alle leden als er een nieuw VIP Event online staat.
 11. Deelnemers kunnen alle workshops 1x volgen en bij het volbrengen van alle workshops ben je MOUNTAIN READY.. en wij houden dat bij ... ;-)
 12. Onze GPX Routes zijn voor leden gratis te downloaden en te gebruiken.
Als lid van Trailrunning kom je bij al onze activiteiten in contact met liefhebbers die hetzelfde zoeken en willen. Je dus lid van de eerste TRAILRUNNING CLUB in Nederland.

Neem voor vragen contact op met Chris van Beem : chris@trail-running.eu

 

Workshops

Alle workshops zijn ontstaan door jarenlange (ultra)trailrunning te gebruiken bij het samenstellen van de inhoud van de workshops. Hierdoor zijn er veel praktijkvoorbeelden die de aangeboden kennis onderbouwen. Waar we kunnen zijn we buiten, bij het doen van de workshop en we gaan na afloop (altijd) samen een ronde lopen. 

Alle leden van het Trailrunning abonnement kunnen de workshops zelf boeken! In een jaar tijd kan je makkelijk alle workshops gevolgd hebben, er zijn verschillende data per workshop te kiezen. 

Na het volbrengen van alle workshops ben je Mountain Ready en/of Ultra Ready. Je kunt dan zelfstandig onderweg in de bergen op een manier die voor jou past.

Hieronder nogmaals het overzicht van alle onderwerpen:

 1. Naar de Bergen - Voorbereiding, mogelijkheden en keuzes.
 2. Materiaal keuze -  Welk materiaal gebruik je wanneer, hoe en keuzes hierbij.
 3. Core stabiliteit - Oefeningen ter ondersteuning van trailrunning.
 4. Navigatie op de trails - Voorbereiding, gebruik, onderweg en mogelijkheden.
 5. Klimmen en dalen - Technieken en gecombineerd met poles (stokken).
 6. Weerkunde - Leer het weer begrijpen en leer keuzes maken.
 7. EHBBO - Eerste hulp in de bergen, wat kun je doen.
 8. Zelfstandig onderweg - (ultra)trails zelfstandig ondernemen in de bergen.
 9. Voeding - voeding voor, tijdens en na je (ultra)trail.
 10. Verzekering - Voor wat ben je verzekerd onderweg, waar moet je op letten.

 11. Kennismaking met Ultra Trailrunning - Introductie ultra trailrunning..
 12. Ultra Ready Programma's - Start2Ultra 50km of andere doelen (100km / 100mile).
 13. Voorbereiding op een Ultra Trail -  Trainingschema's, welke voorbereiding past.
 14. Materiaalkeuze tijdens een Ultra Trail -  Welk materiaal gebruik je wanneer, hoe en keuzes hierbij.
 15. Mindset (Body / Mind) Oefeningen ter ondersteuning van trailrunning.
 16. Voeding tijdens Ultra Trails - Wat gebruik je tijdens een Ultra Trail en wat vind je bij races.
 17. Inspiratie avonden - Verhalen, ervaringen en anekdotes over Ultra Trail deelnames.

Onze verschillende programma's

Met je Trailrunning lidmaatschap kun je gratis deelnemen aan verschillende programma's. We hebben een Mountain Ready Programma van 10 workshops, waarbij je als trailrunner klaargestoomd wordt voor de bergen. We hebben een Ultra Ready programma voor beginnende en gevorderde Ultra Trailrunners en,.. we hebben verschillende programma's waar we trailrunners voorbereiden op bijvoorbeeld een NK Skyrunning of een deelname aan andere internationale Trails in de bergen.

Mountain Ready is een programma binnen het Trailrunning lidmaatschap met als basis een set workshops, waarbij de leden/deelnemers voorbereid worden op de sport trailrunning in de bergen. 
Het programma is exclusief voor leden en naast de 10 Mountain Ready workshops zijn er verschillende andere activiteiten waarbij de sport Trailrunning centraal staat. Het programma is zo ingericht dat we leden toegang kunnen geven tot veel online informatie. Naast de verschillende Mountain Ready Workshops worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. Denk aan Events, Presentaties, Partner acties en presentaties van verschillende (ultra)trailrunners. 

Ons Mountain Ready programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de NKBV, de Bergvereniging van Nederland met meer dan 65.000 leden. Indien je nog geen lid bent van de NKBV word je dit automatisch bij afsluiten van ons Trailrunning jaarabonnement. 
Ben je al wel lid van de NKBV, dan worden je jaarlidmaatschap kosten in mindering gebracht op je Trailrunning jaarabonnement.


Ultra Ready is een programma binnen het Trailrunning Lidmaatschap, met als basis een set workshops waarbij de leden/deelnemers voorbereid worden op de Ultra Trailrunning sport.
Het Ultra Ready programma heeft als basis een set van specifieke Ultra Trail Workshops. Binnen deze workshops gaan we eerst een introductie aan met de sport Ultra Trailrunning. We hebben verschillende insteken, waarbij de deelnemer zelf zijn keuze maakt. Denk aan de begeleiding naar zijn eerste ultra of een begeleiding naar een Ultra Trail in het buitenland.
Naast een goede voorbereiding krijg je informatie over hoe je je kan voorbereiden op een Ultra Trail. Denk aan je voeding, je gear en je aanloop met een trainingsschema.

Alle workshops, kennissessies en inspiratieavonden worden verzorgt door ervaren ultra trailrunners die al jaren actief zijn en nog steeds deelnemen aan verschillende ultra trails in binnen en buitenland. Daarbij zijn het allemaal liefhebbers van de bergen.

Trail Events

We zien dat leden zich verzamelen op onze events, vriendschappen ontstaan en met onze programma's werken ze samen met ons naar nieuwe doelen. Dat kunnen afstanden in Nederland zijn bij onze eigen events of doelen bij (ultra)Trails in de bergen.

Leden krijgen standaard 20% korting op alle Trails die we organiseren met Trail Events. En,.. leden gaan voor... altijd. Een niet-lid kan pas inschrijven nadat onze leden eerst een kans hebben gekregen om zich aan te melden.

Het hele jaar door worden er extra activiteiten voor leden georganiseerd. Kleinschalige trails of bijdragen van onze partners.

Ga naar ons actuele evenementen overzicht : >> Trail Events

Gratis routes

Alle leden van Trailrunning kunnen gratis routes op www.trail-events.com downloaden. Zodra je lidmaatschap actief is kun je een keuze maken uit het maandelijks aangevulde assortiment van unieke routes. 
We spreken dit met onze leden af:
 • Download 1 route per keer en ga die dan eerst lopen.
 • Laat een beoordeling achter na het lopen van je gekozen route.
 • Lever eventueel je GPX route aan die je horloge opgenomen heeft, voor een klassement (niet verplicht, voor de liefhebber)
 • Hou de routes voor jezelf, het is niet de bedoeling dat je de routes gaat verspreiden, het heeft ons veel tijd gekost om deze routes zorgvuldig te maken.
Ben je nog niet bekend met het lopen op horloge/handheld/App? We hebben regelmatig Workshops : Navigeren op de trails.. je kunt ze vinden bij ons WORKSHOP OVERZICHT.

Leden kunnen al kiezen uit 27 verschillende gratis routes (variërend tussen 9 en 50km) in 8 verschillende natuurgebieden in Nederland.


We gaan naar de bergen

Leden van Trailrunning kunnen met ons mee op reis. Samen met de reisorganisatie Bergsportreizen.nl van de NKBV hebben we verschillende georganiseerde Trailrunning Reizen in ons programma. 

We hebben verschillende reizen en bij iedere reis zijn begeleiders van Trailrunning en de NKBV betrokken en aanwezig. 

Ga voor ons actueel reisaanbod naar : Trailrunning Reizen


Het NKBV lidmaatschap

In het Trailrunning Abonnement zit standaard een jaarlidmaatschap van de NKBV.

In onze samenwerking staat de passie voor Outdoorsporten in de Bergen centraal. Samen willen we de Trailrunners goed voorbereid naar de bergen laten afreizen. Dat doen we met programma's zoals Mountain Ready, maar ook met veel andere informatie en groepsreizen.

Een NKBV Lidmaatschap bestaat uit:

 1. 1 Jaar lidmaatschap bij de NKBV.
 2. 5x per jaar het Bergsport Magazine Hoogtelijn.
 3. Tot 50% korting  >1200 berghutten in heel Europa.
 4. Toegang tot reizen en cursussen bij Bergsportreizen.
 5. 10% Korting bij Bever, de outdoor specialist
Indien je al lid bent van de NKBV krijg je een fikse korting op ons Trailrunning Abonnement.

 Trailrunning Reizen

In samenwerking met het reisbureau van de NKBVBergsportreizen.nl, zijn er verschillende reizen ontwikkeld.  Bergsportreizen.nl is een erkende reisorganisatie die al jaren reizen naar de bergen organiseert en heeft de ervaring en kennis met ons gebundeld om geweldige gebieden met passende locaties te selecteren voor de verschillende reizen. 

Alle trailrunning reizen staan onder begeleiding van opgeleide begeleiders.
Voor 2021 kunnen leden groepsreizen, event-reizen en Mountain Ready reizen boeken. 

Ga voor ons actuele reisaanbod naar: Trailrunning Reizen

De veelgestelde vragen met onze antwoorden

Voordat je ons gaat benaderen met een vraag, check eerst even of de vraag misschien niet eerder gesteld is. De veelgestelde vragen hebben we in onderstaand overzicht gezet, voorzien met ons antwoord.

 • 1. VANAF WANNEER IS HET ABONNEMENT ACTIEF ?

 • 2. HOE RESERVEER IK EEN WORKSHOP ?

 • 3. KAN IK ZELF AANPASSINGEN DOEN IN RESERVERINGEN EN ORDERS ?

 • 4. IK BEN GEBLESSEERD, WAT GEBEURT ER MET HET ABONNEMENT ?

 • 5. KAN IK VROEGTIJDIG OPZEGGEN ?

 • 6. IS MIJN ABONNEMENT PERSOONSGEBONDEN ?

 • 7. IK BEN AL LID VAN DE NKBV, WAT BETEKENT DIT VOOR MIJ ?

 • 8. IK BEN NOG GEEN LID VAN DE NKBV, KAN IK DEELNEMEN ?

 • 9. WANNEER BEN IK MOUNTAIN READY ?