Trailrunning lidmaatschap
 

Lidmaatschap

Vanaf 16,67 EUR per maand (bij jaarbetaling)

Leden zijn belangrijk voor ons! Daarom bieden we heel veel activiteiten en informatie voor onze Trailrunning Leden. We hebben meer dan 15 verschillende workshops organiseren Trainingen op de mooiste plekken waar leden elkaar ontmoeten en er zijn steeds meer GPX routes gratis voor leden beschikbaar. Onze leden kunnen als eerste aanmelden en krijgen kortingen op al onze events. Ook onze Ultra Ready en Mountain Ready programma's zitten in het Trailrunning Lidmaatschap.

Onze verschillende programma's

Met je Trailrunning lidmaatschap kun je gratis deelnemen aan verschillende programma's. We hebben een Mountain Ready Programma van 10 workshops, waarbij je als trailrunner klaargestoomd wordt voor de bergen. We hebben een Ultra Ready programma voor beginnende en gevorderde Ultra Trailrunners en,.. we hebben verschillende programma's waar we trailrunners voorbereiden op bijvoorbeeld een NK Skyrunning of een deelname aan andere internationale Trails in de bergen.

Mountain Ready is een programma binnen het Trailrunning lidmaatschap met als basis een set workshops, waarbij de leden/deelnemers voorbereid worden op de sport trailrunning in de bergen. 
Het programma is exclusief voor leden en naast de 10 Mountain Ready workshops zijn er verschillende andere activiteiten waarbij de sport Trailrunning centraal staat. Het programma is zo ingericht dat we leden toegang kunnen geven tot veel online informatie. Naast de verschillende Mountain Ready Workshops worden er tal van andere activiteiten georganiseerd. Denk aan Events, Presentaties, Partner acties en presentaties van verschillende (ultra)trailrunners. 

Ons Mountain Ready programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de NKBV, de Bergvereniging van Nederland met meer dan 65.000 leden. Je kunt via ons eenvoudig lid worden van de NKBV en meer informatie krijgen over de aantrekkelijke verzekering die NKBV leden kunnen afsluiten.


Ultra Ready is een programma binnen het Trailrunning Lidmaatschap, met als basis een set workshops waarbij de leden/deelnemers voorbereid worden op de Ultra Trailrunning sport.
Het Ultra Ready programma heeft als basis een set van specifieke Ultra Trail Workshops. Binnen deze workshops gaan we eerst een introductie aan met de sport Ultra Trailrunning. We hebben verschillende insteken, waarbij de deelnemer zelf zijn keuze maakt. Denk aan de begeleiding naar zijn eerste ultra of een begeleiding naar een Ultra Trail in het buitenland.
Naast een goede voorbereiding krijg je informatie over hoe je je kan voorbereiden op een Ultra Trail. Denk aan je voeding, je gear en je aanloop met een trainingsschema.

Alle workshops, kennissessies en inspiratieavonden worden verzorgt door ervaren ultra trailrunners die al jaren actief zijn en nog steeds deelnemen aan verschillende ultra trails in binnen en buitenland. Daarbij zijn het allemaal liefhebbers van de bergen.

Workshops

Alle workshops zijn ontstaan door jarenlange (ultra)trailrunning te gebruiken bij het samenstellen van de inhoud van de workshops. Hierdoor zijn er veel praktijkvoorbeelden die de aangeboden kennis onderbouwen. Waar we kunnen zijn we buiten, bij het doen van de workshop en we gaan na afloop (altijd) samen een ronde lopen. 

Alle leden van het Trailrunning abonnement kunnen de workshops zelf boeken! In een jaar tijd kan je makkelijk alle workshops gevolgd hebben, er zijn verschillende data per workshop te kiezen. 

Na het volbrengen van alle workshops ben je Mountain Ready en/of Ultra Ready. Je kunt dan zelfstandig onderweg in de bergen op een manier die voor jou past.

Hieronder nogmaals het overzicht van alle onderwerpen:

 1. Naar de Bergen - Voorbereiding, mogelijkheden en keuzes.
 2. Materiaal keuze -  Welk materiaal gebruik je wanneer, hoe en keuzes hierbij.
 3. Core stabiliteit - Oefeningen ter ondersteuning van trailrunning.
 4. Navigatie op de trails - Voorbereiding, gebruik, onderweg en mogelijkheden.
 5. Klimmen en dalen - Technieken en gecombineerd met poles (stokken).
 6. Weerkunde - Leer het weer begrijpen en leer keuzes maken.
 7. EHBBO - Eerste hulp in de bergen, wat kun je doen.
 8. Zelfstandig onderweg - (ultra)trails zelfstandig ondernemen in de bergen.
 9. Voeding - voeding voor, tijdens en na je (ultra)trail.
 10. Verzekering - Voor wat ben je verzekerd onderweg, waar moet je op letten.

 11. Kennismaking met Ultra Trailrunning - Introductie ultra trailrunning..
 12. Ultra Ready Programma's - Start2Ultra 50km of andere doelen (100km / 100mile).
 13. Voorbereiding op een Ultra Trail -  Trainingschema's, welke voorbereiding past.
 14. Materiaalkeuze tijdens een Ultra Trail -  Welk materiaal gebruik je wanneer, hoe en keuzes hierbij.
 15. Mindset (Body / Mind) Oefeningen ter ondersteuning van trailrunning.
 16. Voeding tijdens Ultra Trails - Wat gebruik je tijdens een Ultra Trail en wat vind je bij races.
 17. Inspiratie avonden - Verhalen, ervaringen en anekdotes over Ultra Trail deelnames.

Trail Events

We zien dat leden zich verzamelen op onze events, vriendschappen ontstaan en met onze programma's werken ze samen met ons naar nieuwe doelen. Dat kunnen afstanden in Nederland zijn bij onze eigen events of doelen bij (ultra)Trails in de bergen.

Leden krijgen standaard 20% korting op alle Trails die we organiseren met Trail Events. En,.. leden gaan voor... altijd. Een niet-lid kan pas inschrijven nadat onze leden eerst een kans hebben gekregen om zich aan te melden.

Het hele jaar door worden er extra activiteiten voor leden georganiseerd. Kleinschalige trails of bijdragen van onze partners.

Ga naar ons actuele evenementen overzicht : >> Trail Events


Gratis routes

Alle leden van Trailrunning kunnen gratis routes op www.trail-events.com downloaden. Zodra je lidmaatschap actief is kun je een keuze maken uit het maandelijks aangevulde assortiment van unieke routes. 
We spreken dit met onze leden af:
 • Download 1 route per keer en ga die dan eerst lopen.
 • Laat een beoordeling achter na het lopen van je gekozen route.
 • Lever eventueel je GPX route aan die je horloge opgenomen heeft, voor een klassement (niet verplicht, voor de liefhebber)
 • Hou de routes voor jezelf, het is niet de bedoeling dat je de routes gaat verspreiden, het heeft ons veel tijd gekost om deze routes zorgvuldig te maken.
Ben je nog niet bekend met het lopen op horloge/handheld/App? We hebben regelmatig Workshops : Navigeren op de trails.. je kunt ze vinden bij ons WORKSHOP OVERZICHT.

Leden kunnen al kiezen uit 27 verschillende gratis routes (variërend tussen 9 en 50km) in 8 verschillende natuurgebieden in Nederland.


 

De veelgestelde vragen met onze antwoorden

Voordat je ons gaat benaderen met een vraag, check eerst even of de vraag misschien niet eerder gesteld is. De veelgestelde vragen hebben we in onderstaand overzicht gezet, voorzien met ons antwoord.

 • 1. VANAF WANNEER IS HET ABONNEMENT ACTIEF ?

 • 2. HOE RESERVEER IK EEN WORKSHOP ?

 • 3. KAN IK ZELF AANPASSINGEN DOEN IN RESERVERINGEN EN ORDERS ?

 • 4. IK BEN GEBLESSEERD, WAT GEBEURT ER MET HET ABONNEMENT ?

 • 5. KAN IK VROEGTIJDIG OPZEGGEN ?

 • 6. IS MIJN ABONNEMENT PERSOONSGEBONDEN ?

 • 7. IK BEN AL LID VAN DE NKBV, WAT BETEKENT DIT VOOR MIJ ?

 • 8. IK BEN NOG GEEN LID VAN DE NKBV, KAN IK DEELNEMEN ?

 • 9. WANNEER BEN IK MOUNTAIN READY ?